Specialist in geperforeerde platen

Veelgestelde vragen

×

Veelgestelde vragen

Welke materialen zijn beschikbaar voor geperforeerde platen?

Geperforeerde platen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar waaronder: aluminium, onbehandeld staal, roestvast staal en sendzimir verzinkt.

Hoe dik kunnen de geperforeerde platen zijn?

In de praktijk zijn de meeste platen tussen de 1,5 mm en 3 mm dik, afhankelijk van de materiaalkeuze.

Zijn geperforeerde platen geschikt voor buitentoepassingen?

Jazeker, geperforeerde platen zijn over het algemeen geschikt voor buitentoepassingen. Dit is afhankelijk van het materiaal waarvan de platen zijn gemaakt, de perforatiegrootte en -patronen en de omgevingsomstandigheden. Materiaal wat erg geschikt is voor buitentoepassingen zijn roestvrij staal, aluminium en gegalvaniseerd staal.

Leveren jullie ook maatwerk?

Absoluut, wij leveren ook maatwerk. Bij maatwerk perfoplaten is er veel mogelijk. Je hebt een ruime keuze in plaatvormen, materialen, perforatiepatronen en coating. Vraag ons gerust naar alle mogelijkheden.

Wat is sendzimir verzinkt?

Sendzimir verzinken is een verzinkingsproces dat wordt toegepast op dunne staalplaten bij lagere temperaturen, met als doel bescherming tegen corrosie en andere voordelen zoals een glad uiterlijk en geschiktheid voor specifieke toepassingen. Het wordt vaak gebruikt in situaties waarbij heet verzinken niet geschikt is vanwege de dikte van het staal of andere factoren.

Wat zijn de voordelen van roestvast staal?

Roestvast staal is een veelzijdig materiaal met tal van voordelen, waaronder corrosiebestendigheid, duurzaamheid, hygiëne, hittebestendigheid en esthetische aantrekkingskracht. Deze eigenschappen maken het een populaire keuze in uiteenlopende industrieën en toepassingen.

Waar kunnen geperforeerde platen voor worden gebruikt?

Geperforeerde platen kunnen voor diverse toepassingen worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor plafonds, balustrades, gevelbekleding of straatmeubilair. Over het algemeen zijn dit maatwerk perfoplaten. Vraag gerust naar alle mogelijkheden.

Kunnen perfoplaten gepoedercoat worden?

Perfoplaten kunnen zeker gepoedercoat worden ter bescherming van de perfoplaat. Daarbij wordt verschil gemaakt tussen binnen- en buitentoepassingen. Daarnaast geeft poedercoating jouw perfoplaten kleur. Je hebt keuze uit wel 150 verschillende kleuren. Afhankelijk van je eisen of de eisen van jouw klant zijn er verschillende mogelijkheden in kwaliteit en prijs. We bespreken de mogelijkheden graag met je!

Welke perforatiepatronen zijn er?

De meest gebruikte perforatiepatronen zijn rond, vierkant of langwerpig. Daarnaast zijn er speciale vormen mogelijk voor bijv. esthetische toepassingen of speciale designs. De keuze van een perforatiepatroon is er één van smaak, functionaliteit en kostprijs.

Overtuigd?

Ben je overtuigd en wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Van kleine- en grote series tot maatwerk

Kostenefficiënt productieproces

Bewerking van diverse metaalsoorten

Metaalbewerkingsbedrijf

Metaalbewerkingsbedrijf Perfo.nl